RETETA | Tortilla cu caşcaval afumat
Ingrediente:
Pentru umplutură:
6 linguri cu cremă de brânză
9 felii de șuncă
salată verde
3 roșii
150 g cașcaval afumat
Pentru lipii:
1 ceașcă cu apă călduță
2 lingurițe drojdie uscată
3 cești făină
2 lingurițe sare
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru lipii, amesteci apa şi drojdia şi le lași să stea câteva minute. Adaugi făina, sare şi puţin ulei. Amesteci până obţii când aluatul devine sfărâmicios.
Frămânți aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Lași aluatul la crescut 2 ore, până își dublează volumul. Rupe din aluat 8 bucăți şi dă-le o formă cu făcăleţul. Pui lipiile la cuptor, la maxim 220°, 3 minute, până când se umflă.
Ungi lipiile cu cremă de brânză și pui deasupra feliile de șuncă și de cașcaval, împreună cu roșiile tăiate. Ruleazi lipiile și le fixezi cu scobitori.
Foto: Profimedia