RETETA | Tort tiramisu de Sfantul Andrei
Tortul tiramisu de Sfantul Andrei este delicat, gustos si foarte aromat. Este ideal pentru evenimentele festive.
Ingrediente:
- 100 grame zahar
- 75 grame migdale
- 350 grame piscoturi
- 125 ml cafea
- 80 ml vin Marsala
- 50 grame zahar brun
- 500 grame mascarpone
- 45 grame zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- pudra de cacao
Mod de preparare:
Intr-o cratita topeste zaharul pana cand se caramelizeaza. Ia de pe foc si adauga migdalele. Amesteca si lasa deoparte 10 minute, dupa care zdrobesti migdalele.
Intr-un bol amesteca cafeaua cu vinul si zaharul brun. In alt bol amesteca mascarpone, zaharul pudra si vanilia.
Pe un platou pune un strat de piscoturi, unge cu cafea si adauga un strat de mascarpone. Continua apoi cu restul de ingrediente.
La final unge tortul cu crema mascarpone. Pe margine tapteaza cu migdalele caramelizate zdrobite. Pe deasupra presara pudra de cacao.
Tortul tiramisu de Sfantul Andrei se serveste rece, alaturi de un pahar de vin.
Sursa: www.retete.acasa.ro