RETETA | Tort tiramisu cu inghetata de cafea, in 4 straturi – VIDEO
Ingrediente:
- 1 chec cu ciocolata (cumparat sau facut in casa)
- 1/4 cana de lichior de cafea
- 1 kg inghetata de cafea
- frisca
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Checul inlocuieste blatul in tortul tiramisu cu inghetata. Taie-l in patru felii, pe lung. Pune folie alimentara intr-o tava de chec si asaza primul strat de chec. Insiropeaza-l cu lichiorul de cafea, cu ajutorul unei pensule. Pune un sfert de inghetata si intinde-o bine. Daca este foarte tare, o poti introduce la microunde, 15-20 de secunde, pentru a o modela mai usor. Procedeaza la fel cu fiecare strat, iar la sfarsit, acopera suprafata cu inghetata, apoi cu folia alimentara si baga tortul la congelator cateva ore, pana se intareste foarte bine. Scoate-l de la congelator, indeparteaza folia si taie-l in felii groase de 2.5 cm -3 cm fiecare. Pune o felie pe o farfurie, adauga putina frisca si presara cacao pe deasupra.
Cine este Buddy Valastro?
Buddy Valastro, supranumit si “regele cofetarilor” sau “maestrul torturilor” este un bucatar de origine siciliana care provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Patru generatii de cofetari-bucatari au manuit cutitul in bucatarie, iar Buddy continua traditia familiei sale si o face cu mult stil, eleganta si prestanta. In prezent, este proprietarul celebrului local “Carlo’s Bake Shop” din New Jersey, SUA. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile “Regele cofetarilor”, “Regele Bucatarilor” si “Urmatorul mare bucatar”.
Sursa: http://retete.acasa.ro