Retete

RETETA | Tort rosu catifelat cu glazura de crema de branza

Tortul rosu catifelat cu glazura de crema de branza este desertul perfect atat pentru ocazii pretentioase, cum ar fi zile de nastere, zile onomastice, cat si pentru o duminica linistita petrecuta alaturi de prieteni.

Se pare ca reteta tortului rosu apartinea restaurantului Waldorf Astoria din Manhattan, SUA, iar o clienta, impresionata de acest desert, a cerut reteta. Insa dupa ce primit reteta dorita, reprezentantii restaurantului au taxat-o cu 100 dolari, fapt care a suparat-o intr-atat incat a hotarat sa faca reteta cunoscuta lumii intregi.

Ingrediente:

  • 3/4 cani faina
  • 3/4 cani de faina din grau
  • 1/4 cani de cacao neindulgita (pulbere)
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurite de sare
  • 3/4 cani si 2 lingurite de zahar
  • 6 linguri de unt nesarat, taiat in bucati
  • 2 oua
  • 2 lingurite de otet
  • 4 lingurite de colorant alimentar rosu
  • 1 cana de lapte batut degresat

Glazura din crema de branza:

  • 12 cuburi de crema de branza moale
  • 3/4 cani de mascarpone
  • 1 1/2 lingurite de esenta de vanilie
  • 1 1/2 cuburi de ciocolata rasa

 

Mod de preparare :
Incalzeste cuptorul la 175 de grade. Amesteca intr-un bol faina, sarea, praful de copt si cacaua. Intr-un alt vas, amesteca untul si zaharul timp doua minute cu mixerul. Adauga oua, vanilia si mixeaza totul pana se omogenizeaza.
In alt vas, mixeaza colorantul alimentar rosu cu laptele batut. Amesteca toate ingredientele intr-un vas mai mare pana se uniformizeaza.
Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale si se toarna in doua tavi de copt identice pentru tort. Se lasa la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 10 minute.
Glazura se prepara astfel:
Intr-un vas, se amesteca cu mixerul crema de branza si mascarpone, pana se obtine o crema moale si fina. Se adauga vanilia, precum si zaharul pudra si se amesteca din nou pana la omogenizare.
Dupa aproximativ o ora se asambleaza tortul. Pune crema intre cele doua bucati si pe deasupra si intinde frumos si uniform. Dupa aceasta, lasa tortul la frigider timp de trei ore.
Tortul rosu catifelat cu glazura de crema de branza se serveste rece, la scurt timp dupa ce a fost scos de la frigider.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page