Retete

RETETA | Tort nemtesc cu ciocolata

Tortul nemtesc cu ciocolata este cu adevarat spectaculos, iar gustul sau minunat va genera adevarate explozii de fericire!

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de apa
  • 120 g de ciocolata nemteasca dulce
  • 1 ceasca de unt
  • 2 cesti de zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ceasca de lapte batut
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 albusuri de ou
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 ceasca de lapte condensat
  • 1/2 ceasca de unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 1/3 ceasca de fulgi de nuca de cocos
  • 1 ceasca de nuci pecan macinate
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita de unt vegetal sau margarina
  • 30 g de ciocolata semi-dulce

Mod de preparare:
Unge si acopera cu faina o tava rotunda. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea. Intr-o cratita medie, incalzeste apa si topeste cele 120 g de ciocolata in ea.

Intr-un bol mare, amesteca 1 ceasca de unt si 2 de zahar. Incorporeaza 4 galbenusuri de ou, pe rand. Adauga mixul de ciocolata topita si esenta de vanilie si incorporeaza si faina si laptele batut. Ameste bine pana obtii o compozitie omogena.

Bate albusurile de ou intr-un bol mare, pana obtii o spuma tare. Adauga apoi bezeaua treptat in aluat.

Pune aluatul in tava si coace-l timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.

Amesteca 1 ceasca de zahar cu laptele condensat, 1/2 ceasca de unt si cu 3 galbenusuri de ou intr-o cratita, la foc mediu si amesteca in compozitie pana se ingroasa. Dupa ce ai indepartat cratita de pe foc, incorporeaza nuca de cocos, nucile pecan macinate si vanilia. Lasa crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-o cratita mica, topeste untul vegetal sau margarina alaturi de ciocolata, pentru a obtine o glazura.

Taie blatul astfel incat sa obtii 2 straturi mai subtiri si pune crema intre ele si deasupra celui superior. Acopera tortul cu glazura.

Tortul nemtesc cu ciocolata se serveste rece, alaturi de un frappe, daca il mananci in prima parte a zilei, sau de o cafea irlandeza. Cafeaua va intensifica aroma ciocolatei.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page