RETETA | Tort ”Ecler” fără coacere
Ingrediente:
-500 ml de lapte
-50 g de amidon
-700 g de biscuiți
-100 g de zahăr
-1 ou
-100 g de zahăr
-50 g pudră de cacao
-3 linguri de lapte
-50 g de unt
Mod de preparare:
1. Turnați 1 pahar de lapte într-o cratiță mică.
2. Amestecați laptele rămas cu amidonul și zahărul.
3. Despărțiți albușul de gălbenuș. Adăugați gălbenușul în laptele cu amidon și amestecați. Cel mai bine e să folosiți un mixer.
4. Turnați amestecul obținut în cratița cu lapte. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și fierbeți amestecul timp de aproximativ 8 minute, amestecând periodic. Lăsați să se răcească și dați-l la frigider.
5. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu. Aranjați în formă 1/3 din cantitatea de biscuiți, apoi o parte din amestecul de la frigider (acesta a căpătat o consistență asemănătoare cu cea a budincii).
6. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebuie să-l constituie biscuiții.
7. Pregătiți glazura: turnați laptele, zahărul și pudra de cacao într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Când amestecul va începe să fiarbă, adăugați untul. Amestecați, până untul se va topi. Luați glazura de pe foc.
Sursa: bucatarul.eu