Retete
RETETA | Tort din cremă de zahar ars
Ingrediente:
- topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o (avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi).
Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
Crema:
- 8 oua intregi
- 1 litru lapte.
- Toate acestea se mixeaza bine de tot.
Blat:
- 5 oua intregi
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
Mod de preparare:
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata…Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!
Sursa: www.reteteculinare.ro