Retete

RETETA | Tort de vară, fără coacere

Ingrediente:

  • 5 cani de zmeura
  • 2 cani de afine
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • sucul de la o portocala mare
  • 1 si 1/3 cana de mascarpone
  • 1 si 1/4 cana de smantana dulce
  • jumatate de lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 20-30 de piscoturi

Mod de preparare:

Spala zmeura si pune-o intr-un castron. Adauga peste aceasta sucul de portocala si tine fructele la rece pana in momentul in care vei avea nevoie de ele.

Intr-un castron pentru mixer adauga crema mascarpone si zaharul pudra. Mixeaza bine pana obtii o spuma, apoi incorporeaza smantana, vanilia si sarea. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o forma pentru tort, detasabila, se asaza un strat de pisoturi. Deasupra se pune un strat de zmeura, iar peste zmeura un strat de crema mascarpone. Se reia cu unca un strat de piscoturi, ultimul strat de zmeura si un strat de crema mascarpone. Peste aceasta se asaza ultimul strat de piscoturi si ultimul strat de crema. Deasupra se asaza frumos afinele.

Lasa tortul la rece minim trei ore inainte de a-l taia. Merge de minune alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page