RETETA | Tort de portocale de Mos’ Nicolae
Daca iti doresti un desert rafinat pentru cei dragi sau vrei sa le oferi o surpriza dulce copiilor de Sfantul Nicolae, poti pregati un tort aromat cu portocale si ciocolata alba.
Ingrediente:
Blat
- 250 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 5 oua
- 125 ml suc de portocale
- 50 ml lapte
- 300 g faina alba
Crema
- 200 g ciocolata alba
- 200 g frisca lichida
Decor
- felii portocala
Mod de preparare:
Pune ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare) intr-un bol incapator si amesteca-le bine. Separat, mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga sucul de portocale si laptele. Amesteca cele doua compozitii si toarna aluatul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt circa 25 de minute.
Intre timp, pregateste crema de ciocolata alba. Pune ciocolata si frisca intr-un vas de inox si lasa-le sa se topeasca la bain-marie. Foloseste apoi mixerul la viteza mare pentru a obtine o spuma de ciocolata.
Taie tortul pe jumatate si pune crema de ciocolata intre cele doua blaturi obtinute.
Decoreaza tortul cu felii de portocala.
Serveste tortul dupa ce a stat la frigider minimum 2 ore.
Sursa: www.retete.acasa.ro