RETETA | Tort de ciocolată cu vișine
Cauți o rețetă de tort gustos, dar în același timp sănătos? Ai nimerit bine, mai jos îți prezentăm tortul raw de ciocolată cu vișine.
Ingrediente blat:
- 150 g migdale
- 150 g curmale moi (fără sâmburi)
- 2 linguri cacao
- 1 vârf cuțit pudră de cardamom
- 1 lingură unt de cacao topit pe baie de aburi
Ingrediente cremă:
- 300 g caju (înmuiat în apă 3-4 ore)
- 5 linguri cacao (sau după gust)
- miere după gust
- 5 linguri unt de cacao topit
- vișine din dulceață sau congelate
Mod de preparare blat:
1. Punem migdalele în robotul cu lama S și mărunțim până obținem consistența dorită. Înainte de a le folosi, puteți să lăsați migdalele la înmuiat în apă timp de 8 ore pentru a fi mai ușor de digerat. Mie câteodată îmi place să le las uscate, pentru că au alta textură.
2. După ce mărunțim migdalele, adăugăm cacaoa, pudra de cardamom, curmalele și untul de cacao topit. Procesăm până obținem un aluat care se leagă.
3. Avem nevoie de o formă de tort cu margine detașabilă (eu am folosit o formă cu diametrul de 22 cm., din care ies aprox. 10 felii medii).
4. Pe fundul acesteia putem pune o bucată de folie alimentară pentru a putea desprinde cu ușurință tortul de pe ea.
5. Apoi punem compoziția de la blat și nivelăm bine.
Mod de preparare cremă:
1. Pentru cremă, vom folosi blender-ul, deoarece acesta ne ajută să obținem o cremă cât mai fină.
2. Punem caju-ul hidratat în blender și turnăm peste el apă doar cât să îl cuprindă. Începem să procesăm până când obținem o cremă fină. Va fi nevoie să mai adăugați câte puțină apă pentru a ajuta robotul, însă nu vrem să facem compoziția prea moale.
3. După ce am obținut crema fină adăugăm cacao, mierea și untul de cacao. Procesăm până sunt bine încorporate toate, după care veți gusta și ajustați cu cacao sau miere, după gust.
4. Turnăm jumătate din cremă peste blat apoi adăugăm și vișinele din dulceață sau congelate. Puteți să umpleți toată suprafața cu vișine sau doar din loc în loc.
5. După, turnați și restul cremei. Nivelați bine și puneți în congelator timp de 8 ore. Eu le las, de obicei, peste noapte.
6. A doua zi, cu 2-3 ore înainte de a fi consumat, se scoate din congelator și se pune în frigider pentru a se dezgheța frumos. Mie îmi place să îl decorez chiar înainte de a fi servit. Pentru această variantă de tort de ciocolată cu vișine, l-am lăsat nedecorat, iar după ce l-am tăiat, am pus fiecare felie pe farfurie și am pus peste dulceață de vișine.
Sursa: www.fitness-nutritie.ro