RETETA | Tort de ciocolata cu nuca
Intotdeauna ai fost fascinata de delicioasele torturi expuse in vitrinele cofetariilor, insa niciodata nu ai avut curajul sa incerci si tu sa pregatesti un asemenea desert, deoarece ti se pare irealizabil? Iti recomandam o reteta cu ajutorul careia vei reusi cu siguranta sa faci cel mai spectaculos si savuros tort de ciocolata cu nuca.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 320 g zahar
- 130 g ciocolata
- 200 g faina
Pentru crema:
- 150 g nuci
- 200 g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic de zahar vanilat
- lamaie
- coniac
Amesteca zaharul cu galbenusurile, adauga si ciocolata data pe razatoare si faina, apoi pune si galbenusurile batute spuma.
Tapeteza o forma de tort cu hartie de copt, toarna compozitia si pune-o la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce se raceste taie blatul in trei foi.
Pentru crema, amesteca zaharul cu galbenusurile, coaja rasa si zeama de la lamaie si coniacul si incalzeste apoi compozitia la bain-marie, pana cand se leaga bine. Adauga apoi nucile si amesteca bine pana obtii o crema spumoasa, apoi umple foile cu aceasta crema.
Tortul de ciocolata cu nuca se serveste rece, decorat cu fructe sau orice alte ingrediente care iti plac.
Sursa: www.retete.acasa.ro