RETETA | Tort de ciocolata
Tortul de ciocolata este o prajitura ideala pentru evenimentele festive. Are un gust bun, se prepara repede si este si foarte aspectuos. Il poti decora cu fructe proaspete si zahar ars.
Ingrediente:
- 180 grame faina
- 100 grame cacao
- 200 grame zahar brun
- 50 grame gem de zmeura
- 100 grame iaurt
- 3 oua
- 200 grame unt
- 50 grame ciocolata neagra
- 40 grame unt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Unge cu unt o forma rotunda . Intr-un bol amesteca faina cu cacaoa si zaharul brun. Adauga si gemul de zmeura, iaurtul, ouale si untul topit.
Toarna compozitia intr-o tava in forma de inima si da la cuptor pentru 70 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Intr-o cratita pe foc amesteca ciocolata neagra cu 40 grame unt. Lasa pe foc pana se topeste. Ia de pe foc si mai amesteca pana sosul se ingroasa putin. Toarna apoi glazura peste tort si orneaza-l cu doua inimioare din ciocolata.
Tortul cu ciocolata se poate servi alaturi de o cupa cu inghetata de vanilie si zmeura proaspata.
Sursa: www.retete.acasa.ro