Retete

RETETA | Tort de cartofi irlandez

Realizat dupa o reteta traditionala irlandeza, tortul de cartofi poate reprezenta un desert neobisnuit cu care iti vei impresiona musafirii.

Ingrediente:

  • 150 g unt;
  • 400 g zahar pudra;
  • 2 oua;
  • 175 ml lapte;
  • 250 g faina;
  • 2 lingurite praf de copt;
  • 1/8 lingurita de sare;
  • 2 lingurite scortisoara macinata;
  • 2 lingurite cuisoare;
  • 2 lingurite nucsoara;
  • 450 g piure de cartofi;
  • 125 g nuci maruntite;
  • 150 g stafide.

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 160 de grade (nivelul 3 la butonul aragazului). Amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara, cuisoarele si nucsoara. Intr-un alt vas, destul de incapator, combina zaharul si untul pana ce obtii o compozitie usoara si pufoasa. Adauga ouale pe rand si continua sa amesteci. Apoi combina si amestecul de dinainte (faina si restul condimentelor) impreuna cu laptele si cu piureul de cartofi. La final, pune si stafidele si nucile. Lasa la cuptor intre 90 si 120 de minute.
Serveste tortul de cartofi cu pudra de zahar deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page