Retete

RETETA | Tort de capsuni cu frisca

Tortul de capsuni cu frisca este unul dintre cele mai delicioase si rapide deserturi cu fructe. Se prepara in doar 30 de minute, iar ingredientele sunt simple si ieftine.

Ingrediente:
Pentru blat:

  • 150 g zahar
  • 150 g faina alba
  • 5 oua
  • unt
  • sare

Pentru umplutura:

  • 750 g capsuni
  • 750 ml smantana dulce

Mod de preparare:
Pune intr-un castron mare ouale, zaharul si putina sare si bate-le cu mixerul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga apoi faina si amesteca usor, cu miscari circulare.
Toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si pune-o la copt 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Scoate apoi blatul, lasa-l sa se raceasca si taie-l in trei discuri.
Spala caspsunile si taie o parte din ele felii subtiri, apoi bate si frisca bine si intinde-o pe fiecare disc. Peste frisca adauga capsunile taiate, apoi orneaza tortul cu frisca.
Tortul de capsuni cu frisca se serveste rece, presarat cu fulgi de migdale.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page