RETETA | Tort cu unt de arahide, rom si Cola
Ingrediente:
- 1 cana de arahide decojite
- 2 3/4 cana de zahar
- 2 albusuri de ou
- 2 lingurite de sare
- 1 pachet de unt
- 2 cani de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 cana de lapte batut
- 1 1/2 cana de Coca Cola
- 1/2 cana de ulei de masline
- 1/4 cana de sirop de apa cu zahar (in cantitati egale)
- 1/4 cana de rom
- 230 g de unt de arahide
- 230 g de mascarpone
- 1 cana de smantana lichida
Mod de preparare:
Amesteca arahidele cu 1/4 cana de zahar, cu albusurile de ou si cu 1/2 lingurita de sare. Coace-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt la 160 de grade timp de 20 de minute si apoi lasa-le la racit.
Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cu 2 cani de zahar si cu 1 lingurita de sare. Intr-un alt vas, amesteca laptele batut si ouale. Topeste untul intr-o cratita si adauga peste el Cola, uleiul de masline si combinatia de lapte batut. Amesteca-le cu mixul de faina si coace-le in 2 tavi unse si tapetate cu faina timp de 25 de minute, in cuptorul incalzit la 160 de grade.
Amesteca siropul de apa cu zahar cu 2 linguri de rom si cu sucul ramas intr-un bol mic.
Combina intr-un bol mediu untul de arahide cu branza mascarpone si cu zaharul ramas, adauga sare si rom si omogenizeaza compozitia. Bate smantana lichida cu ajutorul unui mixer si adaug-o treptat in compozitia cu unt de arahide.
Dupa ce s-au racit complet cele doua blaturi, scoate-le din forme si insiropeaza-le cu siropul de rom si Cola. Adauga intre ele si deasupra celui de-al doilea crema de unt de arahide si presara alunele glazurate deasupra, dupa ce le-ai spart.
Tortul cu unt de arahide, rom si cola se serveste rece, alaturi de un frappe cu caramel sau de o cafea irlandeza.
Sursa: http://retete.acasa.ro