RETETA | Tort cu nucă şi ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat
250 g nucă măcinată
200 g zahăr
100 ml apă
7 ouă
3 linguri cacao
2 linguri făină
Pentru cremă
2 ouă
2 linguri zahăr
1 ceaşcă lapte
1 pachet unt
200 g ciocolată albă
1 borcan dulceaţă vişine
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci zahărul cu nucile şi apa şi pui la foc mic. Laşi până se topeşte zahărul. Dai să se răcorească şi încorporezi pe rând gălbenuşurile şi cacaua. Când amestecul este omogen, încorporezi albuşurile bătute spumă şi făina, amestecând uşor de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie şi coci la foc mic circa o oră.
Pentru cremă, baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi laptele şi jumătate din ciocolată mărunţită. Pui pe baie de aburi, amestecând continuu. Când s-a îngroşat compoziţia, iei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin, încorporezi untul şi omogenizezi bine.Pe blatul răcit, întinzi puţină dulceaţă de vişine, pui crema, restul de dulceaţă şi decorezi cu fulgi de ciocolată (dai ciocolata mai moale pe răzătoare).