RETETA | Tort cu cremă de cafea
Ingrediente:
Pentru blat
4 ouă
2 gălbenușuri
120 g zahăr
120 g făină
60 g unt
2-3 linguri cacao
300 g nucă măcinată
Pentru cremă
200 g unt
200 g zahăr pudră
100 ml frișcă lichidă
2 linguri cafea instant
2 linguri esență de rom
2 linguri cacao
100 g alune mărunțite
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu gălbenușurile și zahărul până își dublează volumul. Încorporezi făina și untul topit în fir subțire. Adaugi nuca măcinată și cacaua. Pui compoziția într-o formă rotundă cu inel detașabil și o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Mixezi untul, la temperatura camerei, până devine cremos, adaugi în ploaie zahărul pudră şi cacaua, apoi torni cafeaua dizolvată în esență de rom. Bați frișca rece până când se întărește, apoi o încorporezi, ușor, în cremă.
După ce blatul s-a răcit, îl scoți din formă și-l tai în jumătate. Ungi cu o parte din cremă și așezi a doua felie de blat. Îmbraci tortul în crema rămasă.
Așezi pe marginile tortului alunele mărunțite. Dacă vrei să ornezi tortul cu cremă, păstrezi din ea și, cu un poș, faci diferite forme.
One Comment