Retete

RETETA | Tort cu ciocolată neagră și zmeură

Ingrediente:

250 g făină

120 g pudră de cacao

400 g zahăr

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță praf de copt

1 linguriță sare

2 ouă

1 linguriță esență de vanilie

230 smântână

230 ml apă fiartă

120 ml ulei

1 linguriță oțet

230 g unt

250 g gem de zmeură

180 g zahăr pudră

zmeură pentru decor, opțional

Pentru glazură

230 g unt

170 g ciocolată

esență de vanilie, după gust

6 linguri zahăr pudră

450 g smântână pentru frișcă

Mod de preparare:

Încălzești cuptorul la 180 °C. Ungi cu puțin unt două tăvi rotunde de tort și le tapetezi cu hârtie de copt. Combini făina, pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea, într-un bol. Încorporezi ouăle, esența de vanilie, uleiul, oțetul și apa, până obții o compoziție omogenă.

Torni aluatul în tăvi și dai la cuptor aproximativ 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Lași la răcit timp de 20 de minute, apoi scoți din tavă. Mixezi untul cu gemul de zmeură, până obții un amestec pufos. Amesteci cu zahărul pudră. Întinzi crema între cele două blaturi. Torni deasupra glazura de ciocolată. Decorezi cu zmeură, dacă vrei.

Pentru glazură, mixezi untul cu ciocolata mărunțită, până obții un amestec pufos. Încorporezi smântâna. Adaugi esența de vanilie și zahărul, până se formează o compoziție omogenă. Dai deoparte 20 de minute înainte de a folosi glazura.

Sursa http://www.countryliving.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page