RETETA | Tort cu căpșuni
Ingrediente:
Pentru blat
3 pahare făină
¾ pahar ulei
3 linguri cacao
2 pahare zahăr
2 lingurițe bicarbonat
½ linguriță sare
2 linguri oțet
2 pahare apă rece
extract de vanilie, după gust
Pentru cremă
400 g căpșuni
600 ml smântână pentru frișcă
150 g zahăr pudră
ciocolată rasă, după gust
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul și sarea. În mijlocul acestui amestec torni oțetul, extractul de vanilie, uleiul și apa rece. Aluatul format îl torni în trei tăvi rotunde unse cu unt. Coci blaturile de tort 35-40 de minute, la 180 ºC.
Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul pudră până devine cremoasă. Pe fiecare bucată de blat pui cremă, felii de căpșuni și decorezi tortul cu ciocolata rasă. Dai tortul la frigider 5 ore.
Foto: Profimedia