Retete

RETETA | Tort cu ananas si mascarpone

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua medii
  • 160 g zahar
  • 100 g faina de grau
  • 20 g cacao (22% grasime)

Crema:

  • 400 g smantana lichida (30% grasime)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 50 ml sirop din compotul de ananas
  • 100 g ananas din conserva
  • 1 lgt zahar

Decor:

  • 100 g ciocolata alba
  • 1 capsuna (optional)

Sirop:

  • 80-100 ml sirop din compotul de ananas

Mod de preparare:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare si capata volum. Adauga uleiul si mai mixeaza 1 minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adauga 100 g zahar si mixeaza pana cand se dizolva, iar spuma formata este ferma.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile batute prin 2-3 miscari fine, de sus in jos.

6. Amesteca cacaoa cu faina si cerne-le (in doua transe) in compozitie. Incorporeaza-le cu o spatula prin miscari fine, de sus in jos.

7. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22x12x6cm) si introdu in cuptor pentru 35-40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, lasa blatul sa se raceasca complet (preferabil pana aa doua zi) apoi feliaza-l pe orizontala in 3.

Crema:

1. Topeste ciocolata alba pe baie de aburi, apoi inglobeaz-o in mascarpone cu ajutorul mixerului.

2. Mixeaza separat smantana lichida cu lingurita de zahar pana cand capata volum si consistenta  apoi inglobeaza-o in crema de mascarpone.

3. Da deoparte 250 g crema pentru ornat.

4. Hidrateaza gelatina in 50 ml compot ananas apoi prepar-o conform instructiunilor.

5. Adauga gelatina hidratata in restul de crema impreuna cu ananasul taiat cuburi.

Asamblare:

1. Pune prima felie de blat inapoi in tava in care l-ai copt (ai grija sa tapetezi tava cu niste folie alimentara inainte de a asambla tortul), unge-o cu putin sirop, pune jumatate din crema de ananas. Procedeaza la fel pana cand termini feliile de blat. Introdu tava in frigider pentru minim 2 ore.

2. Scoate tava din frigider, pune-o pe un platou si rastoarn-o cu grija. Imbraca apoi tortul in crema de mascarpone si inveleste-l in ciocolata razuita.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page