Retete

RETETA | Tort cu afine și lămâie

Ingrediente: 

  • Blat:
    • unt moale – 230 g
    • zahar tos – 250 g
    • zahar brun – 100 g
    • oua – 4 buc.
    • Extract de vanilie – 1 lingurita
    • faina – 360 g
    • praf de copt – 1 lingurita
    • sare – ½ lingurita
    • lapte batut – 240 g
    • afine – 300 g
    • lamai – 3 buc. mai mici

    Crema:

    • crema de branza – 225 g
    • zahar pudra – 350 g
    • unt moale – 115 g
    • frisca lichida – 30 ml
    • extract de vanilie – 1 lingurita

Mod de preparare:

  • Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos
  • Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica
  • Adaugati extractul de vanilie
  • Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie
  • Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai
  • Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa
  • Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat
  • Impartiti compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava
  • Puteti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt
  • Coaceti blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (faceti testul cu scobitoarea)
  • Lasati blaturile sa se raceasca pe un grilaj
  • Intre timp pregatiti crema
  • Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia
  • Lasati crema la frigider 30 de minute
  • Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa (puteti sa montati in tava de tort cu pereti detasabili, dar sa fie mai inalta)
  • Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie
  • Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page