RETETA | Tort cu afine si crema de branza
Ideal pentru evenimentele festive, tortul cu afine si crema de branza este delicios si aromat. Se serveste cu fructe proaspete.
Ingrediente:
- 450 grame faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura praf de copt
- 200 grame unt
- 350 grame zahar
- 4 oua
- 3 lingurite extract de vanilie
- 200 ml lapte
- 1/2 lingurita sare
- 700 grame afine
- 250 grame crema de branza
- 600 grame zahar pudra
Mod de preparare:
Amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un bol. Mixeaza 100 grame de unt, pana cand devine cremos. Adauga treptat zaharul si amesteca pana obtii o crema omogena. Incorporeaza pe rand si ouale, mixand compozitia foarte bine.
Adauga apoi si vanilia. Treptat, incorporeaza amestecul de faina pregatit mai devreme si laptele. Cand ai obtinut un aluat cremos, adauga afinele si apoi toarna toata compozitia intr-o tava.
Adauga tava la cuptoru incins pentru 40 de minute. Cand este gata, lasa aluatul sa se raceasca complet.
Pentru crema, bate mai intai untul cu crema de branza si vanilia. Incorporeaza apoi zaharul pudra. Taie blatul in doua felii si unge-le cu aceasta crema.
Tortul cu afine si crema de branza se serveste cu fructe proaspete si un pahar cu vin alb sau cu sampanie.
Sursa: www.retete.acasa.ro