Retete

RETETA | Tort “Cireșica”

Ingrediente: 

Blat:

8 oua,

10 linguri zahar,

8 linguri faina,

3 linguri cacao,

o lingura ulei,

1/2 lingurita praf de copt,

sare.
Umplutura:

2 linguri zahar,

500 ml frisca lichida,

500 g cirese,

100 g migdale feliate,

250 g mascarpone.

Mod de preparare: 

Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru, si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se scot samburii de la cirese, dupa ce se aleg cele mai frumoase si sanatoase pentru decor si se lasa un timp cu zahar sa isi lase zeama. Se bat bine 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si cateva fructe. Frisca se adauga peste mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Intre timp, se taie blatul in trei felii. Cu o pensula se insiropeaza cele trei blaturi, de preferinta tot cu sirop de la cirese. Se asaza primul blat, se toarna crema de mascarpone. Peste crema se pune al doilea blat, 2-3 linguri din crema mascarpone iar in centru se asaza ciresele. Marginea trebuie sa ramana libera. Se bate si restul de 250 ml frisca. Se umple tortul cu frisca alba pana deasupra cireselor. Se asaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa si cirese. Apoi se da la rece pentru minimum doua ore.

Sursa: www.kfetele.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page