RETETA | Tort canadian cu ciocolata si bezea
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 cesti de zahar
- 2 cesti de faina
- 3/4 ceasca de cacao
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 2 oua
- 1 ceasca de lapte batut
- 1 ceasca de cafea neagra
- 1/2 ceasca de ulei vegetal
- 1 lingurita de esenta de vanilie
Bezea:
- 2 albusuri de ou
- 1/2 lingurita de bitartrat de potasiu
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 ceasca de zahar
- 3 linguri de sirop de porumb
- 1/3 ceasca de apa
Glazura:
- 340 g de ciocolata neagra rasa
- 1/2 ceasca de frisca
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele pentru blat cu ajutorul mixerului timp de 2 minute. Unge si presara faina intr-o tava si adauga aluatul in ea. Coace-l timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade.
Pentru bezea, amesteca zaharul cu siropul de porumb si apa. Fierbe ingredientele pana cand ajung la temperatura de 115 grade. Bate albusurile de ou cu bitartratul de potasiu si cu esenta de vanilie. Adauga treptat siropul de zahar, in timp ce amesteci bezeaua cu mixerul.
Imparte blatul in doua parti egale si adauga bezeaua intre ele, inainte sa se intareasca.
Incalzeste frisca pana la temperatura de fierbere si toarn-o peste ciocolata rasa. Amesteca ingredientele cu ajutorul unei spatule, pana cand glazura se omogenizeaza. Acopera tortul cu glazura si lasa-l la racit timp de cateva ore.
Tortul canadian cu ciocolata si bezea se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de un frappe cu topping de ciocolata.
Sursa: www.retete.acasa.ro