RETETA | Tocăniţă de viţel
Ingrediente:
- 800 g muşchiuleţ de viţel
- 2 -3 buc.ceapa uscata(eu am folosit 2 buc.foarte mari)
- 2 morcovi
- Ardei iute uscat
- Condiment barbeque pentru pui
- Sare
- Ulei
- Boia iute de ardei
- piper
- Condiment Hot & Spicy
- Un căţel de usturoi
- 100 ml suc de rosii
- O lingura smântâna
- Marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui.
Am lasat carnea la frigider peste noapte.
Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit în ulei.
Am folosit multa ceapa pentru ca,eu cred ca ceapa si morcovul da acel gust bun acestui preparat.
Dupa ce ceapa si morcovul s-au înmuiat puţin,am pus boia iute si carnea.
Am mai prajit putin apoi am pus ardeiul iute,putina sare,piper si condimentul Hot&Spicy.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.
Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat usturoiul tocat si sucul de rosii.
La final am pus o lingura de smântâna si verdeata.
Pentru ca ceapa si morcovul dau un gust dulce,am compensat cu ardei iute si piper.
Simplu si foarte bun!
Poftă bună !!!
Sursa: bucataras.ro