Retete
RETETA | Tocăniță de vită
Ingrediente:
500 -700 gr carne de vita,
100 ml ulei,
4 cepe,
5 catei de usturoi,
2 linguri bulion,
1 lingurita boia de ardei dulce,
sare si piper dupa gust, c
imbru,
50 ml vin.
Mod de preparare:
- Carnea se taie in bucati potrivite si se caleste in uleiul incins, pana se rumeneste putin, dupa care o scoatem intr-un vas.
- In grasimea ramasa se pune la prajit ceapa taiata marunt si se lasa pana se inmoaie . Se adauga usturoiul taiat marunt , boia de ardei , cateva boabe de piper, cimbru, bulionul si stingem cu vin si apa fierbinte.
- Dupa ce sosul a fiert se pune peste carne, se adauga sare dupa gust si se mai fierb impreuna pana ce carnea este moale.
- Se adauga piper dupa gust si sare daca mai necesita.
Se serveste cu cartofi natur sau mamaliguta.
Pofta buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro