Retete
RETETA | Tocanita de pui cu nuci si sos de rodii
Tocanita de pui cu nuci si sos de rodii este satioasa, gustoasa si aromata. Se serveste simpla sau cu orez.
Ingrediente:
- 3 cepe tocate
- 20 grame unt
- 30 ml ulei de masline
- 50 ml melasa de rodii
- 300 grame nuci
- 1 kg carne de pui toata in cubulete
- 400 ml supa de pui
- 30 grame zahar
- 2 grame turmeric
- 2 grame scortisoara
- 2 grame nucsoara
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Intr-o tava, la cuptor, prajeste nucile. Intr-o cratita incinge 10 grame de unt cu 20 ml ulei de masline. Adauga bucatile de pui si caleste pana cand devin aurii. Asezoneaza cu sare si piper.
Scoate carnea din tigaie si adauga restul de unt si ulei de masline. Adauga ceapa si puiul si lasa cateva minute pe foc. Adauga supa de pui si lasa pe foc pana da in clocot.
Da apoi focul mai mic si mai fierbe timp de 30 de minute.
Adauga apoi nucile, melasa, zaharul si condimentele. Acopera si mai lasa pe foc timp de o ora, amestecand la fiecare 20 de minute.
Tocanita de pui cu nuci si sos de rodii se serveste ca atare, cu seminte de rodie pe deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro