RETETA | Tocăniță de pui cu legume
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 3 cepe
- 1 catel de usturoi
- 4 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 5 rosii curatate de coaja
- patrunjel tocat
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui taiat cubulete l-am pus in ulei incins si l-am intors pe toate partile, dupa care am adaugat ceapa tocata pestisor. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat ardeiul taiat fasii, apoi cartofii, am acoperit vasul si am lasat la fiert.
Cand cartofii sunt aproape gata facuti am adaugat dovlecelul taiat si usturoiul. Am lasat in continuare la fiert tocanita, cu capacul pe vas.
Tocanita am facut-o intr-un vas Zepter, asa ca eu nu am adaugat deloc apa la mancare, iar legumele s-au facut in suc propriu.
Spre final am pus si rosiile taiate cubulete, am condimentat mancarea doar cu sare si piper si am mai lasat cateva minute la fiert. La final am presarat pe deasupra patrunjel tocat.
Am pregatit si o mamaliguta si gata mancarea, simpla si buna!
Sursa: bucataras.ro