RETETA | Tocăniță de pui cu găluște din cartofi
Ingrediente:
Pentru tocanita:
- 2 pulpe superioare
- 2 pulpe inferioare
- 2 aripi de pui
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper proaspat macinat dupa gust
- 1 lingura concentrat de rosii
- 1 lingura pasta de ardei copt
- 2 rosii
- 500 ml suc de rosii
Pentru galuste:
- 4 cartofi
- 80 gr branza tare de capra sau oaie
- 50 gr unt gras
- sare dupa gust
- 1 ou
- 2-3 linguri faina
- 200 gr cascaval ras
Pentru decor:
- 1-2 fire ceapa verde
Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt. Se lasa pe 40 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, se amesteca si se lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Se pune tocanita intr-un vas termorezistent, desupra se presara rosiile taiate cubulete.
Pentru galuste: se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. In vasul robotului de bucatarie punem branza, dam cateva pulsatii robotului atat cat branza este bine sfaramata. Adaugam cartofii fierti, untul, oul, sare, pornim robotul si lasam pana toate ingredientele sunt bine maruntite si amestecate. La urma adaugam faina si mai dam cateva pulsatii robotului. Cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari il punem intr-o farfurie. Cu o lingura luam din compozitia pentru galuste, punem peste cascaval si cu mainile formam galuste invelite in cascaval. Punem galustele in vas peste tocanita. Cand am terminat toate galustele de format si pus in vas, dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana galustele sunt rumene deasupra. Presaram deasupra ceapa verde tocata feliute.
Sa va fie de folos!!
Sursa: bucataras.ro