Retete
RETETA | Tocăniță de praz cu pui și măsline
Ingrediente:
6 pulpe de pui dezosate si fara piele,
25 masline,
1 ceapa razuita,
2 buc praz ,
150 ml bulion de rosii,
2 foi de dafin,
sare si piper dupa gust,
cimbru uscat,
100 ml ulei,
100 ml apa.
Mod de preparare:
- Pulpele de pui se prajesc bine pe ambele parti in ulei incins, pana devin aurii spre roscat.
- In uleiul ramas se caleste ceapa si prazul ( taiat bastonase ) pentru 3-4 min.
- Se adauga bulionul ,apa calda, maslinele, foile de dafin , sare si piper dupa gust.
- Se lasa sa fiarba cca 10-15 min pana scade bine sosul apoi se adauga carnea de pui.
- Se lasa sa mai fiarba cca 10 min apoi se adauga cimbru , dupa gust.
- Se serveste calda.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro