Retete
RETETA | Tocăniță de ciuperci cu legume
Ingrediente:
500 gr ciuperci proaspete,
1 ceapa,
1 morcov,
1 ardei gras,
5 linguri ulei,
5 linguri bulion,
sare si piper dupa gust,
200 ml apa,
patrunjel proaspat.
Mod de preparare:
- Ciupercile le spalam de impuritati si le taiem in felii potrivite. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul le taiem cubulete.
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Le prajim usor cateva minute apoi le scoatem cu o paleta. In grasimea ramasa se caleste : ceapa, morcovul si ardeiul. Adaugam bulionul, apa , ciupercile si acoperim tigaia.
- Lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte. Se amesteca din cand in cand.
- Cand tocanita este gata se adauga sare si piper dupa gust.
- Tocanita se serveste cu patrunjel verde taiat marunt.