Retete

RETETA | Tocăniță de ciuperci cu legume

Ingrediente: 

500 gr ciuperci proaspete,

1 ceapa,

1 morcov,

1 ardei gras,

5 linguri  ulei,

5  linguri bulion,

sare si piper dupa gust,

200 ml apa,

patrunjel proaspat.

Mod de preparare: 

  1. Ciupercile le  spalam  de impuritati si le taiem in felii potrivite. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul le taiem cubulete.
  2. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Le prajim usor cateva minute apoi le scoatem cu o paleta. In grasimea ramasa se caleste : ceapa, morcovul si ardeiul. Adaugam bulionul, apa , ciupercile si acoperim tigaia.
  3. Lasam sa fiarba la foc mic pana legumele sunt fierte. Se amesteca din cand in cand.
  4. Cand tocanita este gata   se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Tocanita se serveste cu  patrunjel verde taiat marunt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page