Retete
RETETA | Tocăniță de ciuperci
Ingrediente:
500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 30 ml ulei,1 lingurita de boia ardei dulce, 4 catei de usturoi, 200 ml apa , 100 ml bulion, sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat, 300 gr malai pentru mamaliguta.
Mod de preparare:
- Ciupercile se curata de impuritati si se taie felii.
- Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza.
- Separat pregatim mamaliguta de consistenta mai moale.
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul pisat. Se lasa cateva momente pana ceapa devine sticloasa.
- Se adauga boia de ardei, amestecam, adaugam ciupercile , bulionul si apa fierbinte.
- Se acopera tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 25 min.
- Dupa ce se ia de pe foc se adauga sare si piper dupa gust.
- Tocanita se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro