Retete

RETETA | Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 30 ml ulei,1 lingurita de boia ardei dulce, 4 catei de usturoi, 200 ml apa , 100 ml bulion, sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat, 300 gr malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se curata  de impuritati si se taie felii.
  2. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza.
  3. Separat pregatim mamaliguta de consistenta mai moale.
  4. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul pisat. Se lasa cateva momente pana ceapa devine sticloasa.
  5. Se adauga boia de ardei, amestecam, adaugam ciupercile , bulionul  si apa fierbinte.
  6. Se acopera tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 25 min.
  7. Dupa ce se ia de pe foc se adauga sare si piper dupa gust.
  8. Tocanita se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde taiat marunt.

Pofta buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page