Retete
RETETA | Tocăniță de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg cartofi,
400 gr ciuperci,
1 ardei gras,
150 ml bulion,
2 ceapa mare,
1/2 telina mica,
1/2 pastarnac,
1 morcov,
5 linguri ulei,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Spalam legumele , le curatim si le taiem astfel : cartofii cuburi, ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulete.
- Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri ) la incins, adaugam – ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
- Se calesc 5 min apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.
- Se pun la fiert 15 min apoi adaugam cartofii , bulionul , sarea , piperul si se continua fierberea inca 15 min.
- Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.
- Intr-un vas termorezistent (eu am folosit vas de lut- 2.6 litri ) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 30 min.
- Se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste cu muraturi.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro