Sanatate
RETETA | Tocăniță cu carne de vită
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de vitel
- 3-4 cepe mari
- 2 morcovi mari
- un ardei gras verde/galben
- un ardei capia/gras rosu
- 200 ml suc de rosii
- 300 ml supa de vita sau legume
- sare dupa gust
- verdeturi proaspete: marar/patrunjel
Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate la fiert.
Intr-o cratita, punem carnea sa se rumeneasca usor, in cateva linguri cu ulei, si, rand pe rand ceapa, ardeii si morcovul (tocate). Le calim pentru 5-10 minute.
Adaugam supa si fierbem la foc potrivit pana ce carnea este bine patrunsa.
Coloram cu suc de rosii, potrivim de gust cu sare si fierbem pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.
Se presara verdeturile tocate marunt.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro