Retete
RETETA | Tocăniță cu carne de porc
Ingrediente:
- 500 g carne porc cu putina grasime (ceafa)
- 500 g ceapa
- 50 g morcov
- 100 g gogosar (ardei kapia)
- 1 catel mare de usturoi
- 5-6 linguri suc de rosii (mai gros
- in genul bulionului)
- 150-200 ml apa
- 70 ml vin alb
- 1 crenguta mica rozmarin
- cateva fire cimbru
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Bucatile de carne spalate bine le taiem cuburi si le calim in 2 linguri ulei cu putina apa. Este bine sa avem si putina grasime pe carne, caci va fi mai gustoasa mancarea. Dupa ce s-au albit, eventual s-au rumenit putin de tot, le scoatem si le punem intr-un vas termorezistent.
Aruncam uleiul folosit pentru carne si calim ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei.Cand ceapa este calita o punem peste carne. Adaugam apa ��” cat sa acoperim totul, vin, rozmarin, cimbru, catelul de usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.
Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 200A�C. Aromele se vor imprieteni in acest mod timp de 30 minute. Dupa acest interval luam folia de aluminiu, condimentam cu sare si piper si lasam pana scade sosul si se ingroasa.
Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat.
Sa aveti pofta!
Sursa: gustos.ro