RETETA | Tocana de vita
Tocana de vita gatita la foc mic este foarte delicioasa si frageda. Este simplu de preparat, insa necesita mult timp la cuptor, pentru a obtine un preparat foarte bun.
Ingrediente:
- 1500 grame carne de vita taiata in cubulete
- 70 ml pasta de tomate
- 30 ml otet balsamic
- 20 grame faina
- 2 cepe tocate
- 6 cartofi mici
- 5 morcovi feliati
- 6 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita larga, cu un capac ermetic, adauga carnea de vita, pasta de tomate, otetul balsamic si faina. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine.
Adauga apoi ceapa, cartogfii, morcovii, usturoiul si frunzele de dafin. Peste toate ingredientele adauga 3 cani de apa.
Pune pe foc la fiert, pana da in clocot. Da apoi la cuptor, timp de 2 – 3 ore.
Inainte de a servi, indeparteaza frunzele de dafin si asezoneaza cu sare si piper.
Tocana de vita se serveste ca atare.
Sursa: www.retete.acasa.ro