RETETA | Tocană de berbecuț
Ingrediente:
- pulpă de berbecuț cca. 1000 g,
- ceapă roșie 3 bucăți,
- ardei grași 3 bucăți,
- ardei kapia copt 3 bucăți,
- ulei de floarea soarelui,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- cimbru,
- foaie de dafin,
- vin alb demisec cca. 250 ml.,
- usturoi 6 căței.
Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezoneaza de sare, piper și mirodenii, se completează cu cca. 300 ml apă și se lasă la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adaugă vinul și se mai lasă să clocotească cca. 10 minute. Între timp se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă după ce s-a oprit focul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în tocană. Se servește fierbinte după gust cu mămăliguță, piure de cartofi sau, în cazul nostru cu găluște din cartofi și murături de sezon. Poftă bună!
Sursa: bucataras.ro