RETETA | Tiramisu cu zmeură
Ingrediente:
6 gălbenușuri
175 g zahăr fin
300 ml smântână pentru frișcă
500 g mascarpone
1 lingură esență de vanilie
150 ml vin dulce
24 pișcoturi
350 g zmeură
zahăr pudră
Mod de preparare:
Bați gălbenușurile împreună cu zahărul pe baie de aburi, până își dublează volumul. Iei de pe baia de aburi și mai amesteci încă 1 minut. Separat, combini smântâna cu crema de mascarpone și esența de vanilie, până se îngroașă și devine pufoasă. Încorporezi ușor în compoziția cu gălbenușuri.
Înmoi jumătate din pișcoturi în vin și le așezi pe fundul unui vas mai înalt. Torni jumătate din cantitatea de cremă peste ele. Acoperi cu zmeură, păstrând câteva fructe pentru decor. Adaugi restul de pișcoturi și cremă, în straturi. Decorezi cu zmeura rămasă. Acoperi și dai la rece 2 ore. Servești cu zahăr pudră.
Sursa https://www.bbcgoodfood.com