Retete

RETETA | Tiramisu cu piersici

Tiramisul cu piersici este un desert racoros, savuros si usor de preparat. Se serveste cu felii de piersica.

Ingrediente:

  • 250 grame crema de branza
  • 20 ml coniac de piersici
  • 10 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 5 ml extract de vanilie
  • 100 grame frisca
  • 12 piscoturi
  • 30 ml cafea
  • 4 piersici feliate

Pentru crema:

  • 100 grame frisca
  • 20 grame zahar
  • 10 ml coniac de piersici
  • 5 ml extract de vanilie.

Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca crema de branza cu coniacul si laptele pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga zaharul si vanilia.
In alt bol amesteca bine frisca. Incorporeaza apoi in compozitia cu branza.
Intr-un recipient aseaza piscoturile inmuiate in cafea. Peste piscoturi adauga jumatate din crema de branza. Aseaza un rand de felii de piersici. Peste piersici adauga restul de crema de branza.
Intr-un bol amesteca bine frisca, zaharul coniacul si extractul de vanilie. Toarna aceasta frisca peste tiramisu.
Acopera cu o folie alimentara si da la rece pentru 2 ore.
Tiramisu de piersici se serveste ornat cu felii de piersica.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page