RETETA | Tiramisu cu lămâie și zmeură
Ingrediente:
200 g zmeură proaspătă
100 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
50 ml apă
450 g mascarpone
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură coajă de lămâie
200 g frișcă
1 pachet pișcoturi
200 g cremă de lămâie
Mod de preparare:
Pui într-o cratiță zmeura, 50 g zahăr, zeama de lămâie și apa. Fierbi până când zahărul s-a dizolvat, apoi dai deoparte și pasezi gemul. Îl lași la răcit.
Bați frișca cu zahărul rămas și, separat, amesteci crema de mascarpone cu coaja de lămâie și esența de vanilie. Pui o treime din frișcă în mascarpone, omogenizezi, apoi adaugi restul de frișcă.
Pui un strat de pișcoturi într-o tavă cu pereți înalți. Torni jumătate din gemul de zmeură, apoi jumătate din crema de mascarpone și nivelezi. Pui jumătate din crema de lămâie, apoi un alt strat de pișcoturi și din nou un strat de gem, unul de cremă de mascarpone și unul de cremă de lămâie.
Decorezi cu zmeură și dai la frigider peste noapte.
Sursa http://theseasidebaker.com/