RETETA | Tiramisu cu ciocolata dubla
Ingrediente:
- 2 linguri de cacao;
- 350 g de smantana;
- 140 g de ciocolata, maruntita;
- 220 g de crema de branza, la temperatura camerei;
- 200 g de zahar;
- 24 de piscoturi.
Mod de preparare:
Intr-un vas de dimensiuni medii amesteca pudra de cacao cu 300 ml de apa calda pana ce obtii o crema. Apoi, in alt vas, amesteca ciocolata impreuna cu 60 g de smantana si incalzeste-le la microunde timp de 1 minut. Amesteca bine si lasa la racit, dupa care adauga crema de branza si zaharul. Cu ajutorul mixerului, continua sa amesteci timp de 2 minute, incorporand si restul de smantana.
Intr-o tava incapatoare toarna un strat din aceasta mixtura de ciocolata, apoi aranjeaza peste acesta mai multe piscoturi. Inainte de a pune piscoturile in tava, trece-le prin amestecul de cacao. Apoi, toarna un alt strat de ciocolata deasupra. Repeta procesul cu restul piscoturilor si apoi lasa la rece.
Tiramisu cu ciocolata dubla se serveste rece, pudrat cu cacao, alaturi de capsune.
Sursa: www.retete.acasa.ro