Retete
RETETA | Tiramisu “10 minute”
Ingrediente:
- 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
- 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 3 linguri de zahăr
- 2 fiole esență de vanilie
- 350 ml espresso/cafea tare
- 500 g pișcoturi
- cacao pudră pentur decorat
Mod de preparare:
- Bate smântâna, zahărul și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone și – opțional – amaretto sau brandy. Amestecă.
- Înmoaie pișcoturile în cafea și pune primul strat pe fundul unei tăvi (dacă ai, dimensiunea 20 x 20 cm este cea mai potrivită, conform ingredientelor date).
- Pune jumătate din cantitatea de cremă peste pișcoturile din tavă. Repetă procesul cu un al doilea strat de pișcoturi și încă unul de cremă.
- Cerne cacao deasupra și dă la frigider, între 4 și 8 ore.
Sfaturi:
– nu ține prea mult pișcoturile la înmuiat, se vor rupe.
– dacă, de fel, bei cafeaua cu zahăr, o poți îndulci și pe aceasta pentru tiramisu.
– dacă îl pregătești pentru mai mult de 6 persoane, dublează cantitățile și schimbă tava cu una mai mare.
– poți servi și fără a băga la frigider, dar este o prăjitură pe care, depozitarea la frig o face mult mai bună, oferindu-le timp ingredientelor să își “împrietenească” aromele.
Sursa: retete.unica.ro