RETETA | Tartine cu crudităţi
Ingrediente
1 baghetă
400 g morcovi
400 g ţelină
4 mere
2 ouă
300 g ulei
100 g lămâie
20 g muştar
piper
sare
2 fire ceapă verde pentru decor
1 lămâie pentru decor
Mod de preparare
Din gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămâie, piper şi sare, după gust, prepari o maioneză. Legumele şi merele le speli şi le cureţi, după care le dai pe răzătoarea mică. Merele le cureţi de coajă şi de seminţe şi le dai pe răzătoarea mare. Le pui pe toate într-un castron, adaugi maioneza şi amesteci. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Tai bagheta felii subţiri, le aşezi într-o tavă şi le rumeneşti uşor la cuptor, fără a le usca prea tare. Pui pe fiecare felie de pâine salată şi decorezi cu rondele de ceapă şi felii de lămâie. Dacă îţi rămâne salată, o pui într-un bol şi o ţii la frigider. En savoir plus ici pilemeds.com