RETETA | Tarte din cartofi cu oua ochiuri si somon
Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon sunt un aperitiv perfect pentru o petrecere alaturi de prieteni. Arata spectaculos, sunt savuroase si se prepara si foarte usor.
Ingrediente:
- 550 g cartofi, decojiti si injumatatiti
- 125 ml de apa
- 2 lingurite de ulei de masline
- ulei vegetal pentru prajit
- 1 lingura de capere
- 1 lingura de otet alb
- 4 oua
- 60 g rucola
- 300 g somon afumat
Mod de preparare:
Asaza cartofii intr-un castron mare impreuna cu apa si pune-i la cuptorul cu microunde, acoperiti cu o folie de aluminiu, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin.
Unge formele de briose cu putin ulei, apoi amesteca cartofii bine scursi cu uleiul de masline, pana cand obtii o compozitie omogena. Pune cartofii in formele de tarte si da-i la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumenesc.
Intre timp, incinge uleiul vegetal intr-o tigaie si prajeste caperele aproximativ 2 minute, pana cand devin aurii si crocante.
Intr-o cratita mare, pune apa si las-o sa fiarba la foc mediu. Sparge ouale in boluri mici si pune-le pe fiecare in apa. Lasa-le sa fiarba circa 3 minute, apoi scoate-le pe un prosop de hartie.
Asaza pe fiecare tarta cate un ou, o bucata de somon afumat si rucola.
Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon se servesc la temperatura camerei, presarate cu capere prajite si usturoi.
Sursa: www.retete.acasa.ro