RETETA | Tartă rustică de cartofi
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 275 ml apa calduta
- 1 lingura ulei
- 15 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- sare
- Pentru umplutura:
- 6 cartofi mari
- 1 ceapa medie
- 100 gr caacaval
- 50 gr branza feta
- 2 carnati
- Ulei
- Sare
- Piper
MOD DE PREPARARE:
Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm. Carnatii se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei. Se adauga carnatii si se prajesc cateva minute. Se adauga cartofii. Se acopera cartofii cu apa si se condimenteaza. Se fierbe totul la foc mic pana scade toata apa. Se lasa apoi cartofii la racit. Cascavalul se taie cubulete. Se marunteste si branza feta.
Dupa ce a dospit, aluatul se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se ridica marginile peste tava. Se unge aluatul cu ulei. Se toarna peste aluat compozitia de cartofi, amestecata in prealabil cu cascavalul si branza. Se rasucesc marginile aluatului spre interior.
Se da tarta la cuptor pana se rumeneste frumos!
Foarte buna e!
Sursa: www.bucataras.ro