RETETA | Tarta racoritoare cu fructe de padure
Vrei sa pregatesti un desert incantator si spectaculos? Iti recomandam o tarta racoritoare si savuroasa, care iti incanta privirea cu aspectul sau delicios, dar si papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 foi de aluat
- 1 lingura de zahar
- 1 ceasca de migdale prajite
Pentru crema:
- 200 g creme fraiche (smantana dulce mai groasa)
- 120 g budinca de vanilie
Pentru topping:
- 2/3 ceasca zmeura proaspata
- 2/3 ceasca afine proaspete
- 2/3 ceasca mure proaspete
- 1 lingurita de zahar pudra\
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius, apoi intinde aluatul pe tabla de lucru si pune-l intr-o tava mai mare la copt, pentru aproximativ 15 minute.
Mixeaza migadalele cu zaharul pana cand obtii o compozitie fina, apoi presara-le peste aluat si mai lasa-l la cuptor 5 minute.
Intre timp, amesteca intr-un bol mediu crema fraiche cu budinca de vanilie si intinde-o peste aluatul racit. Presara deasupra fructele si pune tarta la frigider cel putin 2 ore inainte de a o servi.
Tarta cu fructe de padure se serveste rece, stropita cu putina zeama de lamaie, frisca sau zahar pudra.
Sursa: www.retete.acasa.ro