RETETA | Tarta frantuzeasca cu mere
Tarta frantuzeasca cu mere este un desert delicios, aromat si delicat, ideal pentru mesele de duminica.
Ingrediente:
- 200 grame faina
- 120 grame unt
- 7 mere feliate
- 50 grame zahar
- 100 grame gem de caise
- 1/4 lingurita sare
- frisca
- inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Combina faina cu 80 de grame de unt si putina sare. Amesteca bine pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 3 linguri de apa rece si framanta bine aluatul. Inveleste-l intr-o folie de plastic si da-l la rece pentru o ora.
Dupa o ora, intinde aluatul intr-o tava de tarta si mai da la rece pentru o ora. Asaza apoi feliile de mere peste aluat, presara cu zahar si unt.
Da tava la cuptor pentru 70 de minute. Intre timp incalzeste gemul de caise. Dupa ce scoti tarta de la cuptor unge cu gemul cald.
Tarta frantuzeasca cu mere se serveste cu frisca si inghetata de vanilie.
Sursa: www.retete.acasa.ro