RETETA | Tarta cu zmeura
Tarta cu zmeura este un desert potrivit pentru momentele cand ai invitati. Este o prajitura usoara si fina, cu o aroma aparte. O poti servi atat simpla, cat si cu zmeura proaspata si o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 125 grame faina
- 160 grame zahar
- un praf de sare
- 60 grame unt
- 1 galbenus
- 10 ml suc de lamaie
- 30 grame amidon
- 250 grame zmeura.
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca faina, zaharul si un praf de sare. Adauga apoi untul taiat cuburi foarte mici. Amesteca bine.
Intr-un alt bol amesteca galbenusul cu sucul de lamaie si o lingura de apa. Adauga peste faina.
Amesteca bine aluatul. Preseaza apoi aluatul intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Da aluatul la rece cat timp pregatesti umplutura.
Intr-o cratita, amesteca putina apa cu amidon. Amesteca pana obtii o pasta fina. Adauga zaharul si amesteca.
Adauga apoi zmeura si lasa pe foc 10 – 15 minute, amestecand continuu, pana sosul se ingroasa.
Lasa sa se raceasca. Toarna peste aluat. Da la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Inainte de a servi, lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Poti orna tarta cu zmeura proaspata.
Tarta cu zmeura se serveste ca atare.