2 căni quinoa fiartă și răcită
piper negru măcinat
1 ou mare, bătut
Pentru umplutură:
1 linguriță ulei
1/2 ceapă, tăiată mărunt
150 g spanac
1/2 cană lapte 1% grăsime
sare
piper negru măcinat
1/4 linguriță boia
4 ouă mari
2 albușuri
50 g brânză feta, fărâmițată
Mod de preparare:
Pentru crustă, preîncălzești cuptorul la 375°.
Combini quinoa, piper și oul într-un bol, amestecând bine. Presezi amestecul pe fundul și pe pereții unui vas pentru plăcinte tapetat. Coci la cuptor la 190 grade Celsius 20 minute, apoi lași să se răcească.
Pentru umplutură: încălzești o tigaie neaderentă la foc mediu, pui uleiul și ceapa și călești 3 minute. Adaugi spanacul, călești 3 minute. Iei de pe foc și lași să se răcească.
Combini laptele și următoarele 5 ingrediente într-un castron, amesteci cu telul. Pui spanacul în crustă; torni amestecul de ouă și lapte peste spanac. Presari brânză feta. Dai la cuptor la 190° 35 minute. Lași să stea 5 minute, apoi tai în 4 felii.