Retete

RETETA | Tartă cu spanac și brânză feta

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura ceapa verde
  • 450g spanac proaspat
  • o foaie de aluat foietaj
  • 1 lamaie mica
  • 2 oua
  • 120g smantana grasa (30% grasime)
  • 2 linguri marar proaspat, tocat marunt
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 120g branza feta, sfaramata

Pentru servire:

  • 1 mana baby spanac
  • 10 frunze de menta proaspete
  • 1 legatura de marar, proaspat, tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare pune la incins o lingura de ulei. Adauga ceapa verde, toata marunt si caleste-o pana se inmoaie si incepe sa emane miros. Adauga spanacul si amesteca pana se inmoaie. Daca nu incape tot odata, il poti adauga treptat. Cand s-a inmuiat stinge focul si lasa continutul sa se raceasca.

Stoarce spanacul cu ajutorul mainii pentru a elimina orice urma de lichide din acesta, apoi toaca-l marunt.

Preinclazeste cuptorul la 180oC. Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt adauga aluatul

Cu ajutorul unei pensule unge un cm din marginile foii cu apa, apoi impatureste-le astfel incat sa obtii o rama. Cu ajutorul unei furculite preseaza marginile nu foarte tare. In acest fel se vor lipi, neexistand riscul ca la cuptor sa se dezlipeasca si umplutura sa curga. Lasa aluatul la frigider pana prepari umplutura.

Rade coaja de la lamaie si stoarce-i zeama. Intr-un bol de marime medie adauga o lingurita din coaja rasa, ouale, smantana, mararul, sarea, piperul si nucsoara. Amesteca totul foarte bine si adauga spanacul si branza feta.

Adauga umplutura peste aluat. Coace totul timp de 30 de minute pana cand aluatul este bine facut. Lasa-l sa se raceasca.

Inainte de servire, adauga intr-un castron o mana de baby spanac deasupra, frunzele de menta si mararul ramas, o lingura de zeama de lamaie si uleiul ramas. Asezoneaza cu sare si piepr dupa gust. Adauga amestecul peste tarta in momentul servirii.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page